> geweldloos communiceren

Geweldloos Communiceren Rotterdam

 
 

1ste cursus in Rotterdam van maart jongstleden succesvol afgerond door 12 leden van de Doopsgezinde Gemeente Rotterdam en Dordrecht!
                          
Cursussen Geweldloos Communiceren in Rotterdam
In ons privéleven, als opvoeders, in ons werk zien we allemaal wel eens dat grove taal wordt gebruikt. Vanaf het moment dat je kunt praten tot op hoge leeftijd toe heb je te maken met schelden, pesten, discriminatie, roddelen en gewelddadige taal. Soms zit je er ineens zelf midden in, soms zonder dat te willen. Een andere keer raak je zelf geïrriteerd en wil je een boodschap kwijt, maar hoe voorkom je dat een gesprek uit de hand loopt. Of je ziet het in je omgeving en je voelt: hier gaat iets niet goed. Wat is het? Hoekomt het toch, en nog belangrijker: kun je er wat aan doen?

Met Geweldloos Communiceren kun je zelf iets doen, dichtbij in je eigen omgeving! Geweldloos Communiceren kun je leren, zodat je jezelf minder onmachtig voelt. Wanneer je met meer respect en grotere betrokkenheid leert begrijpen wat er met jezelf en anderen gebeurt in zo’n situatie, kun je samen zoeken naar een andere manier met elkaar om te gaan. Leer je elkaar beter te verstaan.

Wanneer je dat niet doet, ben je dan mede verantwoordelijk voor wat er gebeurt? Of zelfs medeplichtig? Hier geldt met recht:verbeter de wereld en begin bij jezelf!

Cursus

De Doopsgezinde Gemeente Rotterdam biedt een training Geweldloos Communiceren aan. Wij vinden het belangrijk het basisgereedschap te bieden om op een meer verbindende manier te kunnen communiceren, met aandacht en natuurlijk mededogen.

De trainers werken volgens een methode, geïnspireerd door het gedachtegoed van de Amerikaanse psycholoog Marshall Rosenberg. Over de hele wereld worden cursussen gegeven om inzicht te krijgen in je eigen manier van communiceren en om te leren hoe je dit kunt verbeteren. Hierbij worden een giraf (zachtaardig) en een jakhals (agressief) gebruikt om de menselijke eigenschappen te verbeelden.

Praktische gegevens:

De workshops staan open voor iedereen. De kosten zijn €25,00, dit is inclusief hand-outs, koffie en thee.

Meld je aan door een mail te sturen naar: info@dgrotterdam.doopsgezind.nl

De aanmelding is definitief na overmaking van €25,00 op rekening IBAN:
NL97INGB0000064816 tnv Doopsgezinde Gemeente Rotterdam onder vermelding van 'Geweldloos Communiceren' en de startdatum. Het aantal deelnemers per cursus is 8 tot 14. Bij voldoende aanmeldingen gaat de cursus door.

De eerstvolgende cursus data worden nog nader bekend gemaakt.

                                               

 
Meer informatie Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Rotterdam
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2021 Doopsgezind.nl