> diensten & vieringen > levensmomenten

Levensmomenten

Huwelijk

Het huwelijk is voor ieder die met zijn/haar partner deze stap neemt een hoogtepunt in het leven. Voor hen die naast het burgerlijk huwelijk Gods zegen over hun verbintenis willen vragen kunnen hiervoor contact opnemen met een van de predikanten. Zij zijn bereid om in een trouwviering voor te gaan. Deze viering wordt gezamenlijk met het bruidspaar (ook inhoudelijk) voorbereid.

Geboortedankzegging / kinderopdracht

Als je een kind hebt gekregen ken je vele gevoelens. Verwondering, dankbaarheid, verantwoordelijkheid. Vaak komt de behoefte op je dankbaarheid te uiten en je verantwoordelijkheidsgevoel met anderen te delen. Daartoe bestaat in de gemeente de mogelijkheid om voor het kind te danken en om kracht te vragen om het kind zo op te voeden dat het zijn/ haar talenten kan ontplooien en mens te worden naar Gods beeld en gelijkenis. Het kind is van harte welkom bij ‘Kom in de kring’. Informatie bij de predikanten (zie contactlijst).

Overlijden

Het afscheid nemen is een belangrijk onderdeel van een uitvaart. De predikant is graag bereid familie en vrienden te helpen om op persoonlijke wijze dit afscheid vorm te geven. De dienst kan plaats vinden in de kerk of in een aula.

  Meer informatie   Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Rotterdam
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl