> kinderen & jongeren > zondagschool

Zondagsschool - kindernevendienst

De zondagsschool - of kindernevendienst zoals wij het ook wel noemen - is er voor kinderen tot een leeftijd van 12 jaar. Het is dé gelegenheid om op verschillende wijzen kennis te maken met het geloof. De kindernevendiensten worden gehouden op de familiezondagen (zie agenda).

Vanaf januari 2011 vallen de familiezondagen op de 1e en 3e zondag van de maand. Dus niet meer automatisch elke twee weken! Even opletten dus.

Voor de peuters en kleuters, 2 t/m 5 jaar, werken wij met de methode "Kom in de Kring". Deze methode maakt gebruik van prentenboeken, waaraan aandacht besteed wordt aan een thema wat deze leeftijd erg aanspreekt.
Op dit moment is dit groepje niet actief, maar kan elk moment opgestart worden.

Met de kinderen van 6 t/m 12 jaar werken we met verhalen en thema’s uit de bijbel. Er wordt voorgelezen, gezongen, we bidden of maken samen een gebed, er wordt gecolecteerd voor het adoptie kind. Natuurlijk is er ook altijd ruimte voor een creatief onderdeel, zoals kleien, schilderen of een spel.

Naast de tweewekelijkse kindernevendienst hebben wij jaarlijks terugkerende happenings zoals het Kerstspel voor en door jong en oud tijdens de 4e advents-dienst en het KO-uitje. Tijdens het KO-uitje gaan de Kinderen en hun Ouders samen met de zondagsschoolleiding samen op stap: in 2009 een fietstocht door de Alblasser- en Krimpenerwaard (met pannenkoeken toe) en in 2010 zijn we gaan kamperen in Hazerswoude.

Voor de kleinste kinderen hebben wij ook wekelijks een oppas, zodat de ouder(s) gewoon de dienst kan bijwonen, terwijl de kinderen met speelgoed en een boekje opgevangen worden. Informeert u voorafgaan aan de dienst bij het dienstdoend kerkenraadslid, wie er dienst heeft

  Meer informatie   Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Rotterdam
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl