> wie zijn we? > 60 jaar kerkgebouw

60 jaar kerkgebouw

Op 6 november 2011 bestond ons kerkgebouw 60 jaar. In een jaar dat er feest was in de broederschap rondom Menno Simonsz, Anna Zernike en het seminarie, vierden wij het 60 jarig bestaan van ons gebouw. In de jaren na de Tweede Wereldoorlog werd aan het Haagse Veer onze nieuwe vermaning gebouwd. Daarmee vonden we opnieuw een veilige plek voor elkaar en een plek om voor de wereld om ons heen wat te betekenen. Dat is nog steeds zo!

Op 6 november verzamelden zich ruim 60 zusters, broeders en vrienden in onze jarige vermaning om 9.30 uur voor de ontvangst met koffie en taart.
Kern van de viering vormde een reprise van het lekenspel dat opgevoerd werd toen de kerk 60 jaar geleden in gebruik werd genomen. Dat spel ademt de sfeer van die tijd, maar een aantal scènes bleken actueler te zijn dan verwacht: evenals toen zijn we nog steeds op weg naar de gemeente van de toekomst.
Na de dienst was er gelegenheid te genieten van de meegebrachte, vaak zelfgemaakte tractaties. Dit fingerfood werd naar iedereen van harte genoten totdat we uiteindelijk om 13.00 uur onze jarige kerk verlieten.

Dank voor uw felicitaties en aanwezigheid!

De Kerkenraad en Jubileumcommissie

  Meer informatie   Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Rotterdam
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl