> agenda

Agenda

 
7 september 2019, 09:00 uur

Spannende finale verwacht Ambitus orgelconcours voor jongeren

Sint-Laurenskerk, Grotekerkplein 27, Rottterdam

De feestelijke afsluiting van de 2e editie van Ambitus Orgelconcours vindt plaats op zaterdag 7 september 2019 van 9.00 tot 15.30 uur in de Grote of Sint-Laurenskerk te Rotterdam. De voorrondes hebben in het afgelopen jaar geleid tot maar liefst 9 finalisten over 3 leeftijdscategorieën. Het hoge niveau van het orgelspel dat door de kandidaten reeds ten gehoorde werd gebracht, belooft een boeiende finale.

Repertoire finalisten 
De finalisten zullen werken van onder meer J.S. Bach en Louis Vierne spelen op het prachtige transept- en het monumentale hoofdorgel. Ook staat speciaal op het repertoire werken van de Nederlandse componisten Johann Lemckert en Marius Monnickendam. 
Samenspel is een belangrijk onderdeel van dit concours dat samen met Codarts hogeschool voor de kunsten, wordt georganiseerd. Voor de finale wordt medewerking verleend door een koperkwartet samengesteld uit studenten van Codarts.

Jury 
Ambitus is vereerd dat de toonaangevende organisten Leo van Doeselaar (voorzitter), Wolfgang Baumgratz, Theo Jellema en Jan Hage de finale jureren. De jury beoordeelt het orgelspel op onder andere muzikale voordracht, techniek, programmakeuze, orgelgebruik en samenspel. 

Uitslag & prijzen
Om 15.00 uur wordt de uitslag bekendgemaakt en de Ambitus-prijzen uitgereikt. Binnen elke categorie zijn diverse prijzen te winnen. 

Over Ambitus
Met het Ambitus Orgelconcours wil de organisatie alle jonge organisten in binnen- en buitenland de kans geven hun muzikale talenten nog eerder verder te ontwikkelen én de grote rijkdom aan Nederlandse orgels in de schijnwerpers zetten. 

orgelconcours


Terug
 
Meer informatie Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Rotterdam
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2020 Doopsgezind.nl