> nieuws

Nieuws

 
17 maart 2019

Tentoonstelling “Vergeven en Verzoenen” in de kerk

Deze expositie is vanaf zondag 9 december te zien in onze kerk, die ook in 2019 (nog) vredesambassade is!

Het bestaat uit 24 foto’s en verhalen waarmee een indringend en persoonlijk beeld van vergeving en verzoening wereldwijd wordt gegeven. De verhalen komen van mensen uit Zuid-Afrika, Roemenië, Ukraine, Israël, Palestina, Noord-Ierland, Duitsland en Engeland. Zij hebben zelf geweld doorgemaakt en verschrikkingen overleefd. ze voelen in zichzelf de noodzaak om te vergeven en zich met elkaar te verzoenen.

Afgelopen zondag 9 december is er in de dienst aandacht aan besteed en is de expositie toegelicht door Nora Boscher  van het museum in Gouda.

Het is een initiatief van het “Forgiveness Project” in samenwerking met het museum voor Vrede en Geweldloosheid (Gouda).

Het “Forgiveness Project” is een organisatie die conflictoplossing en herstellende gerechtigheid wil bevorderen als alternatieven voor de eindeloze cycli van conflicten, geweld en misdaad welke een stempel zetten op onze tijd. 

Het is zeer de moeite waard om voor- of na de dienst de foto’s met verhalen te bekijken. Of op een ander moment als de kerkzaal geopend is!


Terug
  Meer informatie   Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Rotterdam
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl