Agenda

 
 
16 maart 2018, 17:00 uur

Vrouwenretraite - Zo goed als nieuw - 16/18 maart 2018 - Fredeshiem

Buitengoed Fredeshiem

Vrouwenretraite in de veertigdagentijd

Laat heb ik u lief gekregen,

o schoonheid, zo oud en zo nieuw,

laat heb ik u lief gekregen!


En gij waart binnen en ik was buiten,

en daar zocht ik u …..
                                   Augustinus

“Zo goed  als nieuw’. Als we zeggen dat iets een tweedehandsje is, heeft dat vaak een negatieve bijklank. Dan is het misschien nog wel goed, maar niet nieuw. Het ‘past’ in feite niet in onze tijd, waar alles nieuw moet zijn. Immers: ‘alles nieuw’ stimuleert de economie? Ik consumeer, dus ik besta, lijkt de huidige mythe. Wat doet die overvloed  met ons innerlijk? Een verzorgd uiterlijk maar een onverzorgde ziel?

Gelukkig is er een verandering gaande. Duurzaamheid/ circulaire economie is het nieuwe motto. Maar ook dit is niet nieuw. Er was een tijd waarin een goede jas een kostbaar bezit was. Als deze na jaren kaal en verschoten was, werd de stof ‘gekeerd’. En uit de goede delen werd dan een kinderjas gemaakt. Zo goed als nieuw! Misschien helpt dit beeld van ‘het keren van de jas’ het begrip te verstaan wat binnen de mystiek ‘transformatie’ wordt genoemd: wat er is, wordt vernieuwd.

In de retraite maken we ruimte voor ‘het keren van de jas’. Is die oude vertrouwde jas van beelden, (geloofs)overtuigingen, over de a(A)nder, onszelf, de wereld, de jas van ons doen en laten gaandeweg sleets geworden? Broodnodig aan keren toe? Voor welke uitdagingen staan we bij het ‘keren’? Laten wij ons voeden door de bron als wij tot Hem keren?

Zo gaan we aan de hand van dit thema op weg naar Pasen. In verstilling en in creatieve werkvormen zoeken wij verbinding met onszelf en de (A)nder, vieren wij door hoogten en diepten het leven.

De cursusleiding van deze retraite zijn: ds. Iris Hasselbach-Jongsma en ds. Margreet Eberwijn-Verveld

Datum: vrijdag 16 maart t/m zondag 18 maart.
Locatie: Buitengoed Fredeshiem | 0521 – 53 51 00 | info@fredeshiem.nl
Opgave: Marije Koettnitz-Worst |  marijeworst@yahoo.nl 
Kosten: € 185,- tot €200,- bij overnachting op een 1-persoonskamer. Prijzen per persoon, inclusief overnachting, ontbijt, lunch, diner, koffie en thee.


Terug
  Meer informatie   Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Rotterdam
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl