Nieuws

 
 
29 januari 2018

Mooie Ringdag in Gouda

Op 28 januari bezochten we met een aantal leden de Ringdag in Gouda. We werden met koffie en een Goudse stroopwafel ontvangen in Concordia en wandelden van daar uit naar de Kerk. Ds Kim Magne begon met het voorlezen van een verhaal van Peter Rollins uit "Orthodoxe ketter" en had ons daarmee meteen bij de les. Het koor van de Federatie zong een aantal liederen in deze feestelijke dienst.

Na de dienst wandelden we terug naar Concordia, waar we na konden praten over de dienst of weer even de banden konden aanhalen met zusters en broeders die we niet dagelijks zien. Na de goed voorziene lunch gingen we naar verschillende activiteiten.

  • Wandelen door Gouda ol.v. Evalien de Haan: wat er in een klein stukje van Gouda al allemaal te zien is!
  • Ds. Kim Magnée ging met een groep de Goudse glazen bekijken. Zij viel in voor ds. Doedens die door familieomstandigheden verhinderd was. Zij vertelde over wat er te zien is op de glazen en adviseerde de mensen die met haar mee gingen om thuis nog eens op internet te zoeken naar informatie over de glazen. Dan zijn ook de details beter te zien. Klik hier voor een van die informatieve filmpjes.
  • Iris Speckman die bezig is met een proefschrift over dit onderwerp, deelde haar kennis over het Avondmaal.
  • Voor wie creatief bezig wilde zijn was er een workshop schilderen op glas onder leiding van Elma de Bock. We maakten geen glazen zoals in de Sint Jan, maar beschilderden theeglazen.
  • Er was ook veel belangstelling voor het instuderen van een lied onder leiding van de Erica de Wijs.

Bij de thee wisselden we enthousiast onze ervarigen uit. Het koor zong daarna met het Laudate dominum van Mozart met een solo van Natalie Merfort, en daarna konden we nog genieten van een klein concertje van deze sopraan begeleid door Svetlana Lohman, beiden van het Alma trio.

Gouda, heel hartelijk dank voor deze mooie Ringdag!

Bekijk voor een eerste impressie van de dag het fotoalbum.


Naar het nieuwsoverzicht

  Meer informatie   Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Rotterdam
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl