Agenda

 
 
8 oktober 2017, 15:00 uur

Nachttrein naar Lissabon; theatervoorstelling van Ursul de Geer

Garenspinnerij, Turfsingel 34, Gouda

Op zondagmiddag 8 oktober, om 15.00, treedt Ursul de Geer samen met een pianist op in een literaire solovoorstelling naar het boek Nachttrein naar Lissabon. Dit vindt plaats in de Garenspinnerij te Gouda

Adres: Turfsingel 34 in Gouda, kosten 10,-

Voor deze voorstelling werken samen  De Federatie, een vrijzinnig kerkgenootschap www.federatiegouda.nl  en Cultuurhuis de Garenspinnerij, www.cultuurhuisgarenspinnerij.nl . Beide willen aandacht schenken aan thema’s op het snijvlak van cultuur en levensvragen, voor alle mensen in Gouda en omstreken.

Nachttrein naar Lissabon  is geschreven door Pascal Mercier, een pseudoniem van Peter Bieri, Zwitsers hoogleraar filosofie.  Alle grote vragen van het menselijk bestaan  passeren de revue in het verhaal van een docent die een radicaal andere wending geeft aan zijn leven.

Acteur, regisseur en theatermaker Ursul de Geer kruipt in de huid van deze docent, omdat hijzelf ook gegrepen was door  het verhaal  ‘In bepaalde fasen van je leven zijn er boeken die als een bijbel voor je zijn’, zegt hij . ‘De Nachttrein was zo’n boek dat me op een andere manier liet kijken naar mezelf. In het theater lees ik veel teksten van Mercier, maar verweef die met mijn eigen ervaringen. Juist daardoor wordt mijn bewondering voor het boek tastbaar en geloofwaardig’.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=_0yrhyzWaJ4 


Naar het nieuwsoverzicht

  Meer informatie   Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Rotterdam
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl