Agenda

 
 
12 augustus 2017, 15:00 uur

Vakantie van vluchtelingen in Dopersduin groot succes.

Op vrijdag 4 augustus reden we allemaal samen in een busje naar Schoorl. Een moeder met 3 kinderen afkomstig uit Nigeria en een moeder met haar 2 kinderen uit Eritrea. Jan-Hendrik reed ons van Rotterdam naar Dopersduin.
Daar werd eerst kennisgemaakt met de gastenleiding, de mensen een beetje rondgeleid en natuurlijk spullen naar de slaaphuizen gebracht, bedden opgemaakt en even uitgelegd hoe alles gaat. De kinderen waren al gauw aan het spelen. Tot mijn vreugde ontmoette ik daar Yvonne U uit Leiden en Coot WP uit Zwolle. Ik heb hen meteen gevraagd of zij een beetje op deze mensen wilden letten in de komende week. 
Een week later vrijdag 11 augustus kwamen Jeroen S en ik hen ’s middags ophalen. Ze stormden op de bus af en het eerste wat we hoorden was: “Wat is het hier fijn, mogen we volgend jaar weer met vakantie hier naar toe?” Wat meer informatie kreeg ik nog van Coot en Yvonne die ik ‘s avonds belde. De basis schoolkinderen hadden al heel snel contact gelegd met andere kinderen daar. Zij hebben veel samen gespeeld, heel vaak buiten. Zij zijn ook veel op stap geweest en gingen dikwijls even met elkaar naar het klimduim. Het meisje zei tegen mij:” Ik kan nu piano spelen.” Op de piano in de serre had een ander meisje veel met haar geoefend en haar een liedje leren spelen. De kleintjes van twee en vier moesten wel even wennen omdat hun moeder eigenlijk niet met hen speelde. Coot heeft haar toen een beetje wegwijs gemaakt en zelf met de kinderen kleuterspelletjes gedaan. Dat ging telkens beter.  Ook waren er andere gasten die dat soms deden. En op donderdag avond de z.g.n. Bonte avond heeft 1 van de moeders op het podium een lied uit haar kerk gezongen. Zij kreeg een daverend applaus.
Beide gezinnen hebben van de vakantieweek genoten.

 

 

 


Naar het nieuwsoverzicht

  Meer informatie   Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Rotterdam
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl