Agenda

 
 
16 september 2017, 20:00 uur

Start Vredesweek: Walk of Peace langs de brandgrens in Rotterdam

hoek Willemskade / Maasstraat - Rotterdam

Als start van de Vredesweek, wordt in de Rotterdamse binnenstad op zaterdagavond 16 september gewandeld langs de westelijke brandgrens, die met lampjes in de bestrating is gemarkeerd. De Vredesweek wordt, zoals ieder jaar, door PAX Nederland i.s.m. de Raad van Kerken, landelijk georganiseerd.

Deze Walk of Peace is een initiatief van de Doopsgezinde Gemeente Rotterdam en wordt mede georganiseerd met een aantal religieuze- en niet religieuze organisaties, zoals Samen 010, Mara projecten, Veelkleurige Religies, Matrix, Laurenspastoraat, Humanistisch Verbond Rotterdam-Rijnmond, SPIOR en de Pauluskerk.

Met deze vredeswandeling “Walk of Peace” richten we ons op deelnemers uit alle hoeken van de samenleving.

De rode lampjes in de bestrating leiden ons langs markante plekken en onderweg wordt op een aantal plaatsen een verhaal verteld of getoond. Op de Schiedamse Vest staat een informatiekraam en er is werk van leerlingen van basisschool 't Landje te zien. In de sociëteit "Matrix" in de Mauritsstraat zullen vredesliederen gezongen worden. In de Pauluskerk hangt een expositie (te zien gedurende de vredesweek) met schilderijen van bouwsels voor vluchtelingen van Olphaert den Otter uit de serie "Homemade".

Door te wandelen en te luisteren, kunnen mensen geďnspireerd raken en een gesprek aangaan over de vraag: “wat kan ik zelf doen en wat kunnen anderen doen om vrede te bevorderen?”. Na afloop van de wandeling is er in de "Matrix" een concert waar in meerdere talen vredesliederen worden gezongen.

De start is om 20.00 uur op de hoek van de Willemskade en de Maasstraat, de wandeling duurt ongeveer 1,5 uur en eindigt op het Schouwburgplein.

Aanmelden vooraf is wenselijk: vrede@dgrotterdam.doopsgezind.nl

Het thema van de Vredesweek 2017 is: de kracht der verbeelding. De totale brandgrens is circa 12 km lang en is de grens van het bombardement van mei 1940. In Rotterdam is de brandgrens natuurlijk bij uitstek een “route” waar we de gevolgen van die kracht, de naoorlogse wederopbouw, kunnen zien. En de binnenstad een plaats waar de diversiteit van de bevolkingssamenstelling enorm is.

Ook al zijn we nog zo verschillend: door te wandelen en met elkaar te praten kunnen we ons verbinden met elkaar en ons geloof en verlangen naar een vreedzame samenleving gestalte geven!

Contactpersoon: Ds. N.J. Cuperus; 06 51 581 314, h.cuperus@doopsgezind.nl

Doopsgezinde Gemeente Rotterdam: www.dgrotterdam.doopsgezind.nl


Naar het nieuwsoverzicht

  Meer informatie   Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Rotterdam
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl