Agenda

 
 
5 mei 2017, 12:30 uur

Coventry gebed

Laurenskerk

Kerken uit steden in Nederland met een diepe wond in hun ziel vanwege de 2e Wereldoorlog zijn met elkaar verbonden in het Coventryberaad Nederland. De kerken zijn in de 2e WO geheel of gedeeltelijk verwoest, maar weer herbouwd. In deze kerken wordt al jarenlang iedere vrijdagmiddag gebeden en geijverd voor vrede en verzoening. Door samen te bidden wordt stem gegeven tegen vanzelfsprekendheid van oorlog en geweld in het streven naar vrede en verzoening.

In Rotterdam vindt dit gebed plaats in de Laurenskerk. Een wekelijks gebeuren waarbij men zich verbonden voelt met meer dan 182 plaatsen over de hele wereld, waar op dezelfde tijd (12.30 uur) wordt gebeden. Bijvoorbeeld in de kathedraal van Coventry; de Kreuzkirche in Dresden; de Walburgkerk in Arnhem enz.

De kerken zijn te herkennen door de aanwezigheid van een Cross of Nails: een kruis van spijkers die oorspronkelijk komen uit het dak van de verbrande kathedraal van Coventry, door de Duitse bezetters in 1940 gebombardeerd.

Deelname

Het gebed wordt iedere vrijdag om 12.30 uur gehouden in een zij-nis achter het koor in de Laurenskerk. Voorafgaand luidt de kerkklok enige minuten, de toegang is gratis en het duurt circa 20 minuten. Soms zijn er 8 mensen, soms 12 of meer.

Het is een mooi gebed en een goede traditie, die het waard is om in stand te houden: ga eens luisteren of meedoen, het kan zomaar!


Terug
Meer informatie Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Rotterdam
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2019 Doopsgezind.nl