Nieuws

 
 
23 maart 2017

Broeder Dieleman - een verslag van Cees van der Jagt

De 'gebroeders' Dieleman.
Twee groepen toeschouwers met daartussen een psychedelisch verlichte catwalk. Aan de ene zijde begrenst door een vleugel, de ander kant afgesloten door een batterij fel gekleurde lampen.Het optreden van de 'gebroeders' liet een dik kwartiertje op zich wachten. Zoals gebruikelijk bij beroemdheden die zich verzekerd wanen van de aandacht die ze gaan oogsten.
Allereerst betrad een jonge vrouw gekleed in toegesneden jeans het podium. Met haar gitaar.Op introverte wijze bracht ze haar songs waarbij, als tegenstelling het snaarinstrument er ongenadig van langs kreeg. Mooie stem, die meid. En wat een plots opvlammende expressie.
Vervolgens ontlokte een man met lange haren gevoelige tonen aan de vleugel.Toen werd het tijd voor broeder Dieleman, met hoedje. Hij kwam, zag en overwon.Het waren niet zozeer de gezongen woorden dan wel de klank ervan die samen smolt met de resonans van de gitaarsnaren.De langharige geluidsman ging een opzwepend duel aan met de vleugel. Hij beukte de toetsen.De vleugel antwoordde bulderend en grommend.Daar tussen door het verrassende, alles vertragende, rust brengende optreden van de 'gebroeders':

En sonore orgeltoon, zang en snarenspel van Dieleman met het geweeklaag van de blaasbalg fluit op de achtergrond beroerden de luisteraars aan weerszijden van de catwalk tot tranen toe.

Klanken, een avond vol klanken bracht een spirit teweeg die de Doopsgezinde Vermaning aan de Noordmolenwerf te Rotterdam met verve ontsteeg.

Cees van der Jagt
Rotterdam, 20 maart 2017Terug
Meer informatie Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Rotterdam
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2019 Doopsgezind.nl