Agenda

 
 
28 februari 2017, 20:15 uur

Catharsis - bijzonder concert - dinsdag 28 februari 20.15uur

Westvest 90, Schiedam

Naar aanleiding van het begin van de vastentijd (tijd van bezinning) organiseert de NPB in samenwerking met de Stichting Westvest90 een bijzonder concert:
de wereldpremiere van het werk van Broeder Kris Oelbrandt, monnik van het Trappistenklooster in Zundert, uitgevoerd door Jean-Michel Dayez.

Het werk is gebaseerd op het zevende hoofdstuk van de regel voor monniken van Sint Benedictus, waarin deze in twaalf trappen vertelt hoe men opklimmen kan tot ware nederigheid. Deze regel schreef hij in de zesde eeuw als leidraad voor het kloosterleven van zijn tijd. De regel van Benedictus is tot op vandaag voor velen een inspiratiebron. De pianocyclus wil een bezinning zijn op deze tekst. Het is vrij gecomponeerde, instrumentale muziek die een eigen verhaal vertelt als reactie op de woorden. De luisteraar zal vaak harmonie ervaren tussen tekst en muziek (bij voorbeeld IX: vermijden te spreken) en soms juist contrast (II: verzaken van de eigen wil), maar ook bewust gezochte dynamiek. Broeder Kris zal zelf aanwezig zijn, en een inleiding geven over zijn compositie.

Vrijwillige bijdrage bij de uitgang.


Naar het nieuwsoverzicht

Meer informatie Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Rotterdam
contact maandblad sitemap
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2018 Doopsgezind.nl