Agenda

 
 
24 maart 2017, 18:00 uur

Vrouwenretraite in de veertigdagentijd in Fredeshiem - 24/26 maart

Fredeshiem

Thema: “Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en de kleur  is …...!” 
Wie kent het spelletje niet van verjaarspartijtjes of lange ritjes in trein of auto ? Speuren naar wat een ander gezien heeft. Al vroeg is ons geleerd te kijken: links rechts links en dan pas oversteken! Kijken: daar begint ons leven mee …

In de bijbel is een prachtig verhaal over de ziener Bileam en zijn ezelin (Numeri 22). De ziener kijkt en ziet niet wat zijn ezelin ziet. Blijkbaar is er een verschil tussen kijken en zien! Het vitale belang van zien is hoorbaar/voelbaar in onze taal. We spreken over iets doorzien, over uitzien en omzien naar, een leven voor je zien of geen uitkomst meer zien. Zien heeft als het ware met ons 'innerlijk oog' te maken . Zo treffend verwoord door de schrijfster Anaïs Nin: “We zien de dingen niet zoals ze zijn. We zien de dingen zoals wij zijn.”

Zien: dat verlangen we ook in ons contact met anderen. We willen niet bekeken worden, maar gezien. En dat is waar we in dezeretraite ruimte voor maken. Ruimte voor wat ons van binnenuit beweegt. Welke krachten, machten, illusies houden ons af van werkelijk zien? Maakt routine ons oog lui ? Wat geeft ons 'nieuwe ogen'?

In stilte en in creatieve werkvormen diepen wij ons thema uit. Zoeken wij verbinding met ons hart en de (A)ander, vieren wij door hoogten en diepten het leven op weg naar Pasen.

Leiding: Marbo Hieminga , Iris Hasselbach en Margreet Eberwijn
Info en opgave: Marije Koettnitz-Worst tel.: 0597-856220/06-15012674 email: marijeworst@yahoo.nl


Naar de agenda

  Meer informatie   Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Rotterdam
 
  contact maandblad sitemap
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2018 Doopsgezind.nl